Странице

16.07.2014.

"Za početak sezone odigrali smo korektno"

"Iako smo u ranoj fazi dali gol, ušli smo u nervozu i nesigurnost do kraja poluvremena. Jednu pojavu, sebičnost, moraćemo da iskorenimo u startu"

Trener Partizana Marko Nikolić izjavio je posle utakmice da je zadovoljan pobedom nad HB Toršavnom (3:0) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je istakao da ništa još nije rešeno.

On je takođe najavio da će iskoreniti sebičnost koja se javila u pojedinim trenucima u igri u prvom poluvremenu.

– Za početak sezone, odigrali smo korektno. Bili smo nervozni, to kao da je tradicija na našem stadionu. Moraćemo da menjamo to. Iako smo u ranoj fazi dali gol, ušli smo u nervozu i nesigurnost do kraja poluvremena. Jednu pojavu, sebičnost, moraćemo da iskorenimo u startu. U nastavku je sve bilo kako treba, žao mi što nismo postigli još neki gol. Ovaj rezultat je dobar za nas, pogotovo ako vidimo druge večerašnje rezultate. Ipak, znamo da može bolje – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare posle utakmice u Humskoj.

Šef stručnog štaba Partizana nije želeo da imenuje na koje je igrače mislio kada je pričao o sebičnosti.

On je dodao da očekuje još bolju igru u revanšu i podsetio da će tim biti jači za Branka Ilića i Vladimira Volkova.

– Tamo će biti drugačija utakmica, veštačka trava i drugačiji vremenski uslovi. Međutim, to su samo izgovori za one koji nisu spremni – naveo je Nikolić.

On je rekao da će pratiti i žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u petak, ali da to neće skrenuti njegov fokus sa pripreme revanš utakmice.

– Mnogo toga je još uvek ispred nas da bi sada razmišljali o trećem kolu kvalifikacija – zaključio je Nikolić.

Trener fudbalera HB Toršavna Hedin Aškam rekao je da je zadovoljan igrom tima, uprkos ubedljivom porazu.

– Zadovoljni smo igrom, ali smo izgubili. Ekipa je naporno radila, ali Partizan je fantastičan tim. Sledi nam revanš, naravno, pokušaćemo da pobedimo, ali smo svesni da će biti veoma teško. Verujem da ćemo igrati bolje nego večeras, pogotovo što imamo teren sa veštačkom travom, ne znam da li je Partizan navikao na to – rekao je Aškam.

Revanš utakmica igra se za sedam dana na Farskim Ostrvima.

Posle večerašnjeg meča u Humskoj prvi put novinarima nije bilo dozvoljeno da uzimaju izjave igrača u miks zoni, u skladu sa propisima UEFA.

Niko u Partizanu nije dao objašnjenje za takav postupak.

AUTOR: Nebojša Lužaić

Нема коментара:

Постави коментар