Странице

16.07.2014.

Mitrović: Poziv u reprezentaciju je za mene čast i privilegija

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović je bio među 17 igrača na prvom okupljanju reprezentativaca u hotelu Zira. Iza sebe je imao dobru sezonu koja bi bila još bolja da nije došlo do pauze od nekoliko meseci usled povrede kolena u novembru.

Iako mu ovo nije bio prvi poziv, pošto je prošle godine naknadno pozvan na pripreme za Evrobasket u Sloveniji, ovaj koji je stigao od novog selektora Aleksanda Đorđevića je oduševio mladog krilnog centra. U izjavi za Sportski žurnal Mitrović je preneo svoje utiske:

- Ovo je prelep osećaj. Bio sam i prošle godine na pripremama ali ne od početka i ovo mi je praktično prvo okupljanje od starta. Presrećan sam. Zaista nije fraza ali za mene je ovo velika čast i privilegija, kao što je bilo i u mlađim selekcijama.

Mitrović je "preživeo" prvo skraćenje spiska kandidata za odlazak u Španiju a o daljim ambicijama je rekao:

- Ne želim da ispadne da sam se zadovoljio samim pozivom u reprezentaciju,  daleko od toga, alo samo to šta sam ovde je meni dodatni motiv da više radim sa svim igračima koji su provereni na evropskom i NBA nivou, tako da ne razmišljam o konačnom spisku putnika. Razmišljaću samo o svakom narednom treningu, da se pokažem, a kad dođe vreme za odluku selektora, šta bude, biće - izjavio je Mitrović.

AUTOR: Nebojša Lužaić

Нема коментара:

Постави коментар