Странице

15. 7. 2014.

Crno-beli lako sa Faranima

Partizan je pobednički otvorio sezonu 2014/15! Crno–beli su pred dobro popunjenim tribinama stadiona u Humskoj završili sav posao već u prvom meču protiv šampiona Farskih Ostrva, ekipe Toršavna

Nečudi što navijači Partizana celo leto priželjkuju da Danko Lazović ostane u crno–belom timu. Koliko znači iskustvo, ali pre svega znanje iskusnog centarfora pokazao je i ovaj meč. Bio je najrastrčaniji, najefikasniji, asistirao je, borio se kao mladić i bio kreator pobede vicešampiona Srbije.

Odbrana Farana je prvu slabost pokazala već u drugom minutu. Bila je to očigledno uigrana akcija crno–belih. Posle centaršuta Drinčića iz slobodnjaka, Trajković je promašio loptu glavom na drugoj stativi, u zicer poziciji.

Očekivalo se da će ova šansa biti uvod u niz ozbiljnih prilika domaćeg tima, ali uprkos tome što su pleli mrežu oko gola Toršavna, sve akcije Partizana su se odbijale od odbrambenog bedema gostiju.

Međutim, bilo je samo pitanje vremena kad će defanzivci Farana pokleknutu pred naletima crno–belih i to se desilo u 14. minutu.

Drinčić je izveo još jedan prekid, ovaj put korner, Brašanac glavom prosledio loptu sa prve na drugu stativu, gde je proradio Lazovićev instinkt – 1:0!

Grbić je u 24. minutu morao da bude precizniji. Lazović je centrirao po zemlji sa desne strane, u peterac, Škuletić zamalo zakasnio, loptu je na drugoj stativi sačekao Grbić, ali očajno šutirao.

Farani su u 28. minutu tražili jedanaesterac. Trajković je naleteo na Benjaminsena, ali to je više bio sudar dva fudbalera nego start Partizanovog defanzivca.

Opet je usledilo zatišje. Teške su bile noge crno–belima posle tek završenih priprema, ali publika nije imala previše razumevanja za to, pa je u 31. minutu zvižducima „nagradila“ bespotrebno vraćanje lopte golmanu Lukaču i njegovo ispucavanje u aut.

Grobari su davali tempo igri kroz navijanje, ali fudbaleri ga nisu ispratili, a jedina prilika vredna pomena posle gola Partizana bio je šut Drinčića sa 20 metara u 41. minutu. Međutim, nije to učinio onako kako je navikao svoje navijače prošle sezone. Golman Gestson ga je „pročitao“.

Kad je neprimetni sudija iz Luksemburga Bindels označio kraj prvog poluvremena, opet su se čuli zvižduci, najviše sa zapadne tribine. Očekivala se goleada Partizana...

Crno–beli su mnogo agilnije počeli nastavak meča. Pantić je oprobao udarac u 47. minutu, ali je Gestson opet bio siguran, da bi Grbić bio prekratak na drugoj stativi posle centaršuta Lazovića. Gestson je već bio savladan...

Svi na stadionu su već videli loptu u mreži u 57. minutu. Vulićević je lukavo proigrao Lazovića na prvoj stativi, ali je Gestson pokazao neverovatne reflekse odbranivši šut centarfora Partizana sa svega metar–dva!

Minut kasnije, lepa akcija igrača našeg vicešampiona stvorila je haos u odbrani Toršavna. Vulićević asistira Lazoviću iza leđa odbrane, ovaj šalje povratni pas na penaltik, ali prvo kasni Živković, pa Škuletić dozvoljava defanzivcu Farana da ga izblokira.

Lazović je sjajnu igru krunisao još jednim pogotkom čime je skinuo kamen sa leđa saigračima koji su, čini se, ostali dužni publici u prethodnom delu igre. Igrao se 64. minut, Petrović je precizno centrirao u peterac, Škuletićev pokušaj glavom završio na prečki, ali je na sreću, lopta je pala pravo na noge Lazoviću – 2:0.

E, onda je sve bilo lakše i ubrzo je na semaforu pisalo 3:0! Vulićević je izveo brzinski aut, Lazović okrenuo čuvara, „potkopao“ loptu, a Škuletić je glavom poslao u desne rašlje.

Posle toga, fudbal je pao u drugi plan, navijači su se okrenuli skandiranju protiv uprave i predsednika Dragana Đurića.

Partizan – Toršavn 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Lazović u 14, 2:0 – Lazović u 64, 3:0 – Škuletić u 70. minutu.

Stadion Partizana
Gledalaca: oko 10.000. 
Sudija: Sven Bindels. 
Pomoćnici: Žoao Paulo Vivas i Rikardo Moraiš (svi iz Luksemburga).

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Petrović, Pantić (72. Ilić), Drinčić, Brašanac, Grbić (55. A. Živković), Škuletić, Lazović (83. Ninković).

TORŠAVN: Gestson, R. Joensen (63. Vardum), Joh. Davidsen, Holm, Santos, Vatnsdal, Jensen, Jog. Davidsen (77. Flotum), Benjaminsen, Mouritsen (66. Ingason), Edmundson.

AUTOR: Nebojša Lužaić

Нема коментара:

Постави коментар