Странице

10. 7. 2014.

SP: Uspavanka pripala Argentincima

U prvom polufinalu smo gledali kišu golova, u ovom drugom smo imali pravu kišu, a od fudbala smo gledali maglu pa su verovatno pojednici u toku 120, dosadnih, minuta malo pridremali. U penal seriji junak je bio golman Serhio Romero sa dva obranjena penala, pa će tako Argentina 13. jula na megdan Nemačkoj.

Kao što je i najavljeno u sastavu Argentine nije bilo povređenog Anhela Di Marije, a njegovo mesto zauzeo je Enco Perez. Sto se tiče Holandije promena nije bilo. Kao što je već rečeno od igre nismo videli ništa, velika borba na sredini terena, veliki broj faulova i jakih duela, pa su lekarske ekipe imale pune ruke posla. Što se tiče prilika, njih gotovo i da nije bilo. U prvom poluvremenu jedino vredno pomena je slobodan udarac koji je izveo Leo Mesi u 15. minutu, ali je lopta išla pravo u Jaspera Silesena. U drugom poluvremenu ista slika kao u prvom. U samom finišu meča Roben je istrčao ispred Romera, ali je Maskerano uspeo u poslednji čas da izblokira šut. I u produžecima nismo videli ništa, pa se pristupilo izvođenju penala. Za Holandiju su promašili Vlar i Snajder, odnosno Serhio Romero je odbranio oba, dok su Argentinci šutirali "četiri od četiri" za veliko slavlje Gaučosa.

Ostala su još dva meča do kraja. Jedan manje bitan, za treće mesto i onaj glavni za titulu prvaka sveta. Biće to repriza finala Svetskog prvenstva iz 1990. godine kada su Nemci savladali Argentinu rezultatom 1:0. Po prikazanim igrama do sada Nemačka je favorit, ali treba očekivati puno bolju Argentinu. Jedno je sigurno, Brazilci sigurno neće gledati veliko finale.

AUTOR: Stefan Stanojev

Нема коментара:

Постави коментар