Странице

9. 7. 2014.

SP: Brazil "pred državnim udarom"

Katastrofa je blaga reč za ono što se desilo Brazilcima. Nemačka je demolirala domaćina sa neverovatnih 7:1 i apsolutno zasluženo se plasirala u veliko finale koje će se igrati 13. jula na Marakani. Protivnika će saznati sutra.

Brazil je u meč ušao bez suspendovanog Tijaga Silve, čije mesto je zauzeo Dante i povređenog Nejmara, umesto koga je igrao Bernard. Nemci su u meč ušli sa identičnim sastavom kao protiv Francuske u četvrtfinalu sa Kloseom u špicu.

Prvih desetak minuta je proteklo u ispitivanju snaga, a onda korner za Nemačku i početak agonije za domaćina. Korner je izveo Kros, katastrofalna reakcija celokupne odbrane Brazila omogućila je Mileru da neometano, lagano postigne vodeći pogodak na meču. Očekivala se reakcija domaćina, ali je ona izostala, a Nemci su čekali svoju šansu, i dočekali je. U 23. minutu Tomas Miler je asistirao Miroslavu Kloseu, a ovaj iz drugog pokušaja matirao Cezara i doneo svojoj reprezentaciji vođstvo od 2:0, a sebe promovisao u novog najboljeg strelca svetskih prvenstava svojim 16 pogodkom. 

Neki fudbaleri Nemačke su još uvek slavili pogodak Klosea, kada je Kros povećao rezultat na 3:0, nakon greške Fernandinja na sredini terena. Igrao se 24. minut. U 26. minutu novi gol za Nemce, i opet Toni Kros, i opet nakon greške Fernandinja. Na stadionu muk! Na terenu fudbaleri u žutom u nok-daunu, još uvek u neverici šta im se desilo, ali tu nije kraj. Tri minuta nakon četvrtog, Keidira postiže i peti gol za Pancere i povećava rezultat na nestvarnih 5:0. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je bilo formalnost. Brazil je napadao prvih deset minuta, imao par dobrih šansi preko Oskara i Paulinja, ali nije uspeo da smanji rezultata. U 58. minutu umesto Klosea ulazi Čelsijev Andre Šurle, koji sa još dva pogotka u 69. i 79. minutu stavio tačku na i, nakon čega su i domaći navijači aplaudirali moćnim Nemcima. U samom finišu meča Oskar je uspeo da upiše svoju reprezentaciju na semafor, ali to je slaba uteha za naciju koja je živela za ovo prvenstvo i rekordnu šestu titulu prvaka sveta, koju će morati da čekaju minimalno još četiri godine.

Drugo polufinale finale se igra sutra od 22,00 časa po našem vremenu, a rivali su Argentina i Holandija.


AUTOR: Stefan Stanojev

Нема коментара:

Постави коментар