Странице

10. 7. 2014.

Partizan: Potpisao Ilić, stiže i napadač!

Prošli su dani zatišja u Humskoj, a odmah je uslijedila bura. Partizan bi već tokom ove sedmice moga završiti cijeli prelazni rok.

Danas je potpisao dugo očekivani štoper, a kao što je najavljivano proteklih dana riječ je o iskusnom slovenačkom reprezentativcu Branku Iliću. Fudbaler koji može igrati i na poziciji beka karijeru je počeo u ljubljanskoj Olimpiji nakon čega je tri godine proveo u Domžaleu. 2007. godine se otisnuo u jednu od najjačih evropskih liga, špansku Primeru, gdje je obukao dres Betisa. Nakon tri godine provedene u Betisu preselio se u Rusiju gdje je nosio dresove FK Moskva i Lokomotive iz Moskve. Jednu polusezonu je proveo u Anortozisu, a poslednjih godinu dana je nosio dres Hapoela iz Tel Aviva.

- Izraelci su pravili mali problem, ali sve smo riješili i potpisao sam za klub koji volim. Pao mi je kamen sa srca kada se sve završilo. Jedva čekam da počnem sa treninzima - rekao je tridesetjednogodišnji Ilić.

Dolasku Ilića u Partizan doprinos je dao i bivši fudbaler Partizana, Zvonimir Vukić, a presudila je porodična tradicija.

- Vukić je moj prijatelj i ono što mi je rekao o klubu bilo je samo dodatni motiv da dođem u Humsku. Moji roditelji su iz Srbije, a otac je veliki navijač Partizana što je imalo veliki uticaj i na mene - izjavio je fudbaler koji je upisao preko 50 nastupa za reprezentaciju Slovenije.

Međutim, ovdje nije kraj. U Partizanu ovih dana očekuju realizaciju još nekoliko transfera. Naime, iz kluba su najavili dolazak još jednog iskusnog fudbalera te tri talentovana fudbalera, omladinska reprezentativca Srbije.

Iskusan igrač o kome se govori prema navodima beogradskih medija je napadač Vladimir Dvališvili. Iskusni centarfor ima 28 godina, standardni je reprezentativac Gruzije za koju je odigrao 31 meč i postigao pet golova. Karijru je počeo u Dinamu iz Tbilsija, a igrao je još za Dinamo Batum, Olimpi Rustavi, Skonto Rigu, Makabi iz Haife, te varšavske rivale, Poloniju i Legiju. Vrhunac karijer doživio je Makabiju iz Haife za koji je na 100 utakmica upisao 47 golova i 11 asistencija. Jedini problem u cijeloj priči je činjenica da Dvališvili ima još godinu dana ugovora sa Legijom za koju je do sada na 52 meča postigao 21 gol uz pet asistencija.

Dvališvili ima bogato iskustvo igranja u Evropi. U sezoni 2009/10 igrao je grupnu fazu Lige Šampiona sa Makabijem. Za izraelskog predstavnika je odigrao svih šest mečeva u grupi sa Bordoom, Bajernom iz Minhena i torinskim Juventusom. Dvije sezone kasnije sa istom ekipom igrao je grupnu fazu Lige Evrope, a isto takmičenje igrao je i prošle sezone sa varšavskom Legijom.

Dvališvili je danas stigao na pregovore u Beograd, a Sportski žurnal prenosi da je dogovor već postignut, te da će u narednih par dana biti potpisan dvogodišnji ugovor.

Нема коментара:

Постави коментар