Странице

13.07.2014.

Otkazan meč Republike Srpske i Srbije

Prijateljski meč između fudbalskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske neće biti odigran 4. septembra, jer je istog dana zakazana utakmica između Bosne i Hercegovina i Lihtenštajna.

Fudbalski savez Republike Srpske prošle godine dobio je dozvolu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice, ali pod uslovom da u tom terminu BiH ne igra svoj meč.

Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković rekao je da bi novi termin mogao da bude 16. jun naredne godine ili sredina novembra ove.

– Zatražio sam od potpredsednika FS BiH Darka Ljubojevića da na narednoj sednici Izvršnog odbora postavi pitanje odigravanja tog meča. Nakon toga, FS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA koji izdaju konačnu dozvolu za odigravanje utakmice u jednom od slobodnih termina. Kako je BiH zakazala susret sa Lihtenštajnom 4. septembra, taj termin je propao i tražimo sledeći koji je slobodan – rekao je Petković za Glas Srpske.

Reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine započeće 11. oktobra u gostima protiv Jermenije, dok će prethodno na domaćem terenu odigrati prijateljski meč protiv „trikolora”.

AUTOR: Nebojša Lužaić

Нема коментара:

Постави коментар